Geluk op de werkvloer is geen luxeproduct

Printen
Indien dit bericht niet goed leesbaar is kun je het ook » online bekijken

header hpbb

 

 

 

De zomerperiode is alweer aangebroken! Altijd een goed moment om te kijken hoe gelukkig je zelf bent in je werk en wat er mogelijk voor jezelf of de organisatie waar je werkt nog te verbeteren valt. Vanuit het HappinessBureau zijn we dit jaar van start gegaan met de opleiding tot Werkgelukdeskundige. Op deze manier komen er steeds meer mensen en organisaties die gelukkig werken als een nieuwe manier van werken zien.

We hopen je met deze nieuwsflits te inspireren door middel van informatie over hoe je werkgeluk binnen je organisatie kunt vergroten:
 
 • Een korte terugblik op het tweede Happy People Better Business event
 • Artikel 'Maak eerst je werknemers gelukkig, de klant volgt vanzelf'
 • Recordaantal views op de HPBB nieuwssite
 • Artikel 'Een scheutje happiness in HR'
 • Opleiding Werkgelukdeskundige: gelukkig werken wordt de norm
 • Gratis ebook 'De 5 factoren van de beste Employee Experience'
 • En wat je verder nog moet weten ...

Stuur deze nieuwsflits gerust door naar collega’s en/of andere geïnteresseerden.
   

Terugblik op het tweede Happy People Better Business event
Op 28 maart vond het tweede Happy People Better Business event plaats. Het event werd door meer dan 300 deelnemers bezocht en beoordeeld met een 8,2! Van het event is een filmpje gemaakt dat je hier kunt bekijken. De presentaties staan op de website van het event. De eerste spreker voor het derde event op 20 maart 2018 dat in Eindhoven plaatsvindt is al bekend: Frank van Massenhove (topman FOD Sociale Zekerheid) over ‘Happiness is a warm employer’.


 

Maak eerst je werknemer gelukkig, de klant volgt vanzelf
Geluk als nieuw bedrijfsmodel. Het HappinessBureau is ervan overtuigd dat een gelukkige(r) medewerker bijdraagt aan betere bedrijfsprestaties. Op de Nederlandse arbeidsmarkt, waarin sprake is van vergrijzing én ontgroening is het een kwestie van tijd of de strijd om de arbeidskracht barst los. Daarbij zijn de bedrijven die werknemers aan zich kunnen binden in het voordeel. Lees hier het interview van Fenna ter Meulen met Gea Peper en Heleen Mes over gelukkig werken in organisaties.


 

Recordaantal views voor de nieuwssite Happy People Better Business Nieuws
Iets meer dan een jaar na de start van de nieuwssite Happy People Better Business Nieuws bereiken we 50.000 views uit meer dan 100 landen. Daar zijn we superblij mee! De top 5 best gelezen artikelen vanaf de start zijn:
 1. 5 redenen waarom de organisatiecultuur van Tony’s Chocolonely werkt
 2. Stop met het verbeteren van je medewerkers
 3. Toekomst van HR: creëer de beste Employee Experience
 4. Waarom nemen goede medewerkers ontslag?
 5. Wat HR kan leren van Coolblue: 7 tips 


 

Een scheutje happiness in HR
Werk maakt voor de meeste mensen een groot deel van hun leven uit. En dat werkzame leven duurt ook steeds langer. Dan kun je maar beter gelukkig zijn. Maar wat is werkgeluk eigenlijk? En is geluk op de werkvloer maakbaar? Wat is de rol van HR hierbij? Lees hier de antwoorden op al deze vragen in het artikel ‘Een scheutje happiness in HR’.


 

Opleiding Werkgelukdeskundige: een beroep met toekomst
Op de site van de nationale beroepengids staat een overzicht van 21 nieuwe beroepen met toekomst. Op de tweede plaats staat de Werkgelukdeskundige (of werkgelukadviseur).
Wil je je ook ontwikkelen tot Werkgelukdeskundige of Werkgelukadviseur, volg dan de opleiding tot Werkgelukdeskundige

De opleiding wordt door de deelnemers gemiddeld met een 8,8 beoordeeld! En dit is wat ze erover zeggen:

"Goed evenwicht tussen theorie en praktijk. Helder gebracht. Zeer bruikbaar om direct mee aan de slag te gaan. Interactief en wetenschappelijk onderbouwd.

"Goede afwisseling tussen werkvormen en theorie. Veel informatie op de partnersite. Alle documentatie wordt ter beschikking gesteld. Het is fijn om daarmee aan het werk te kunnen gaan en mijn eigen vorm tussen de beschikbare informatie te zoeken. De Roadmap for Happiness@Work vond ik héél prettig. En goed om te oefenen met een praktijkcasus."

"Wat ik waardeer aan de opleiding zijn de verschillende modellen die worden aangereikt, de opdrachten (want dan ervaar je het zelf in de praktijk), de 'harde’ cijfers en het bij elkaar komen van alle theorie en praktijk."


 

Gratis e-book 'De 5 factoren van de beste Employee Experience'
Steeds meer organisaties beseffen dat medewerkers alleen op hun best functioneren als ze écht lekker in hun vel zitten. Als ze zelf controle over zaken hebben, iets kunnen bereiken en kunnen bijdragen aan een hoger doel. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan met het creëren van de beste Employee Experience. In dit e-book vind je voorbeelden en handreikingen hoe je dat doet aan de hand van de vijf belangrijkste factoren van de beste employee experience: een happy cultuur, agile leiderschap, reshape HR processen, techniek die voor je werkt en inspirerende werkplekken. Het gratis e-book kun je hier aanvragen.
Wil je aan de slag met het creeren van de beste Employee Experience, kom dan naar een van onze workshops.


 

En wat je verder nog moet weten … 
 • Het Go Grow Ontwikkelspel, een innovatieve serious game in het kader van het nieuwe beoordelen, is vanaf nu hier te koop!
 • Toptimismatwork heeft een Online Werkgeluk Toolkit ontwikkeld om zelf waar en wanneer je maar wilt te werken aan het vergroten van je werkgeluk en optimisme.

nb9 hpbb6
 

Overzicht van activiteiten van het HappinessBureau
 
Klik hier voor de volledige agenda.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    

Volg ons: