header hpbb

Terugblik Happy People - Better Business 2016


Op 28 maart 2017 vond het tweede Happy People – Better Business-event plaats. Hieronder kun je de presentaties nogmaals bekijken. Deze komen zo snel mogelijk allemaal beschikbaar.

Bedrijf Workshops

 • A | Incentro: Als geluk lukt, ben je onverslaanbaar in je markt

  hpbb mathijs kreugelAls geluk lukt, ben je onverslaanbaar in je markt. IT-consultancybedrijf Incentro stelt medewerkergeluk centraal en dat legt ze geen windeieren. Al jaren mag Incentro zich 'Great Place to Work' noemen en realiseert het stevige groei. Incentro bewijst dat het sturen op medewerkergeluk de basis is voor succes. Tijdens de workshop vertelde Mathijs Kreugel, board member bij Incentro, uit waarom het bedrijf stuurt op geluk, wat het oplevert en hoe de deelnemers dit in hun eigen organisatie kunnen vormgeven. 

  Ondernemen zit in het DNA van Incentro, en de mensen die er werken barsten van de ambitie. Geluk speelt daarbij een belangrijke rol en dat wordt consequent gemeten. Het resultaat? Ze staan in de top-3 van ‘Great Places to Work’ in Nederland.

  Bekijk de presentatie Sturen Op Geluk in .pdf.

  www.incentro.nl
 • B | Guidion: Guidion Gelooft in Geluk

  hpbb guidionMensen die gelukkig zijn zijn succesvoller in hun werk. Dat is de stellige overtuiging van Guidion. En als je binnenkomt bij Guidion is die positieve energie direct voelbaar. Plezier zit gewoon in hun DNA. Er is een open cultuur waar mensen actief werken aan hun eigen ontwikkeling, weinig hiërarchie en veel aandacht voor communicatie. Dat dit alles leidt tot succes, blijkt uit het feit dat de organisatie groeit als kool. De open cultuur is daarvoor de basis. Inmiddels zijn ze de leukste werkplek van Nederland.

  Tijdens de workshop namen Happiness Officer Ammarai van der Linde (links) en Head of People & Culture Chris Moser de deelnemers mee naar ‘Pizza, Bier en Vragen’, de kwartaalupdate van de directie en een van de meest succesvolle cultuurelementen binnen Guidion. In een vermakelijke show, die inspiratie leende van DWDD, werd op een open en interactieve manier gesproken over leuke (en minder leuke) ontwikkelingen binnen het bedrijf. Het onderwerp van deze editie was, natuurlijk, werkgeluk!

  Bekijk de presentatie Guidion Gelooft In Geluk in .pdf.

  www.werkenbijguidion.nl
 • C | Riksja Travel: Maak fundamentele keuzes en open je potentieel

  riksjaRiksja Travel biedt mensen de reis die hen dichter bij hun bestemming brengt. Maar hoe doen ze dat? En wat voor bedrijf willen ze dan zijn? In het proces om hier te komen, maken ze enerzijds bewuste, rationele keuzes en werken ze anderzijds vanuit het hart en het intuïtie. Tijdens deze workshop legden Marius Appelman en Nicolien Scholten een aantal dilemma’s op tafel en onderzochten ze hoe de deelnemers daarmee uit de voeten konden. Verder lieten ze de deelnemers ervaren hoe je je eigen potentieel in kaart kunt brengen.

  In de zestien jaar van haar bestaan heeft Riksja Travel veel eigenzinnige keuzes gemaakt, Deze hebben het bedrijf gevormd. Centraal daarin staat de persoonlijke kracht van de mensen en het openen en doorvoelen van het gezamenlijke potentieel.

  www.riksjatravel.nl
 • D | De Nederlandsche Bank: Hoe werkt Gelukkig Werken in de praktijk?

  dnbDeze workshop werd gegeven door Pim Claassen (foto links) en Onno Hamburger. Pim is afdelingsmanager Statistiek bij De Nederlandsche Bank. Onno is oprichter van GelukkigWerken.nl en auteur van het gelijknamige boek. Pim en Onno hebben beiden een passie voor geluk. Pim is ervan overtuigd dat er meer is dan Bruto Nationaal Product, en dat gelukkig werken zowel prettig voor medewerkers is als van groot belang voor een gezonde en wendbare organisatie. Onno ondersteunt al jaren organisaties om gelukkiger te werken. Beide sprekers zijn nuchtere idealisten. Geïnspireerd door dit thema, maar ook gek op praktische en concrete resultaten. Dit kwam duidelijk terug in deze workshop. Pim en Onno maakten concreet wat gelukkig werken is, hoe je het kunt implementeren op de werkplek en welke resultaten het kan opleveren. Pim ging dieper in op de rol als leidinggevende binnen het proces van gelukkiger werken. Ook werd in deze workshop duidelijk waarom gelukkig werken en 'agile werken', dat al bij veel bedrijven wordt toegepast, elkaar in de praktijk op een belangrijke manier versterken.

  Bekijk de presentatie Hoe Werkt Gelukkig Werken In De Praktijk? in .pdf.

  www.dnb.nl 

Thema Workshops

 • B | Haagse Hogeschool & TPS: Geluk is een werkwoord

  hpbb hhTheo Bosma, docent van de Haagse Hogeschool, doet onderzoek naar geluk en in het bijzonder de gelukkige docent. Hij ziet dat inspiratie, energie en fun van groot belang zijn: geluk op de werkvloer is niet voor niets een hot topic. In zijn workshop droeg hij TPS als praktijkcase aan.
  Sandra van der Laan (TPS) nam de deelnemers in de wereld van geluk en invulling van the good, the pleasant en the meaningful life. De deelnemers aan deze interactieve workshop kregen vele originele praktijkvoorbeelden aangereikt en gingen vol nieuwe inzichten naar huis.

  www.tpsgroep.nl
  www.dehaagsehogeschool.nl

 • A | The Blue Flamingo: Innovatie en Geluk

  hpbb marjolein van erselGeluk maakt mensen creatiever en daarmee wordt de innovatiekracht van organisaties versterkt. Hoe dat werkt, konden deelnemers aan de workshop van Marjolein van Eersel ervaren. Tijdens deze workshop stond het proces van design thinking, met de daarbij behorende tools en mindsets, centraal.

  Marjolein van Eersel heeft tijdens haar carrière in het bedrijfsleven ervaring opgedaan met het borgen van een innovatiecultuur om te komen tot vernieuwende producten en diensten. Als inspirerende freelance facilitor (o.a. voor THNK) zet ze haar praktijkervaring. Onder de naam The Blue Flamingo helpt zij organisaties innoveren. Net zoals flamingo’s door het eten van garnaler rozer worden, hebben mensen creatieve energie nodig om anders te kunnen denken. Deze creatieve energie biedt zij aan in de vorm van trainingen en workshops.

  Bekijk de presentatie Innovatie, Geluk En BB in .pdf.

  www.theblueflamingo.nl
 • C | HappinessBureau: De toekomst van HR: Creëer de beste Employee Experience!

  happinessbureauOrganisaties met gelukkige medewerkers zijn succesvoller, productiever en creatiever. Het verzuim en verloop ligt lager en de organisatie heeft een grotere aantrekkingskracht voor talenten. In deze unieke en inspirerende workshop werd helder uiteengezet hoe je vanuit HR de best mogelijke ‘employee experience’ kunt creëren. De deelnemers kwamen alles te weten over de principes van HR & Happiness@Work, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten, zoals welke HR-instrumenten bijdragen aan Happiness@Work en welke niet, en wat de beste (inter)nationale voorbeelden van HR & Happiness@work .zijn

  De workshop werd gegeven door Gea Peper van het HappinessBureau en Heleen Mes, HR executive.

  Bekijk de presentatie De toekomst van HR: Creëer de beste Employee Experience! in .pdf.

  www.happinessbureau.nl
 • D | Corporate Rebels: World's Happiest Workplace

  corporaterebelsPim de Morree en Joost Minnaar besloten in 2015 hun baan op te zeggen om op zoek te gaan naar het ultieme recept voor gelukkige werknemers. Als Corporate Rebels reizen zij de wereld over voor gesprekken met hun bedrijfshelden. Ook nemen ze een kijkje in de keuken van organisaties die het geluk van werknemers centraal stellen. Wil je hun avonturen op de voet volgen? Schrijf je dan in voor de Corporate Rebels-blog.

  Alles wat Pim en Joost onderweg leren, delen ze. Tijdens het HPBB-event 2017 deelden zij lessen, ervaringen en ontmoetingen van hun zoektocht met de deelnemers. 

  Bekijk de presentatie van Corporate Rebels in .pdf.

  www.corporate-rebels.com
 • E | Happy Office: Power of Purpose

  happyofficeHet hebben van een heldere 'purpose' in je leven en in je werk is essentieel voor geluk. Organisaties met een duidelijk doel doen het beter dan organisaties zonder en mensen met een purpose leven langer en zijn gezonder. Het vinden van jouw persoonlijke purpose of organisatiepurpose is alleen niet gemakkelijk. In deze workshop bespraken Maartje Wolff en Fennande van der Meulen wat een betekenisvol doel is en wat de belangrijkste elementen zijn. Daarnaast gingen ze in op de vier stappen om te komen tot een organisatiepurpose en de business daaromheen te bouwen.

  Happy Office helpt organisaties te floreren door te focussen op een organisatiecultuur waarin werkgeluk centraal staat. Ze doen dit zowel bottom up als top down in de vorm van workshops, trainingen en tools. Hun werkwijze is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en meetbaar resultaat.

  Bekijk de presentatie Power Of Purpose in .pdf.

  www.happyoffice.nl
 • F | Het Nieuwe Beoordelen

  berg parktheaterEen momenteel veel gehoord geluid is: schaf het beoordelingsgesprek maar af. De traditionele wijze van old beoordelen, waarin één keer per jaar een eenrichtingsverkeergesprek wordt gevoerd, vooral over wat er fout is gegaan, zou out zijn. Niet helemaal waar. De gesprekkencyclus heeft de afgelopen periode namelijk haar waarde bewezen. Maar dit is de tijd van speedboten, niet van mammoettankers. De huidige beoordelingscyclus zal meer moeten aansluiten bij allerlei veranderingen. In deze workshop werden vijf uitgangspunten gedeeld voor het voeren van waardevolle gesprekken die bijdragen aan met plezier lerend presteren.

  Na de inleiding over Het Nieuwe Beoordelen volgde een toelichting op het Go Grow Ontwikkelspel. Met deze tool kunnen medewerkers, in gesprek met hun leidinggevende, het beste uit zichzelf halen. Het spel verbetert de dialoog en draagt bij aan persoonlijke verbeterslagen. Met Know, Flow, Glow en Grow krijg je de beste versies van medewerkers en op vele fronten positieve effecten op alle niveaus in de organisatie. De deelnemers konden het spel tijdens de workshop zelf spelen.

  De workshop werd gegeven door Jacco van den Berg (Van den Berg Training & Advies, foto links), Marjon Reus en Antonio Philips (Parktheater Eindhoven).

  Bekijk de presentatie Met Plezier Lerend Presteren in .pdf.

  www.vandenbergtraining.nl  
  www.parktheater.nl
 • G | Zo zorg je voor meer gelukkige Millenials op de werkvloer

  hpbb jasper scholtenJasper Scholten (30) was een typische Y-er of millennial: Ambitieus - hij wist niet goed wát hij wilde, behalve dat hij álles wel wilde - idealistisch en nooit tevreden. Op papier had hij het fantastisch voor elkaar: een goede baan, een eigen huis en veel sociale contacten. Toch ontbrak er iets: zingeving. Jasper kwam er steeds meer achter dat het maatschappelijk succesplaatje niet zíjn plaatje was. Hij was niet echt gelukkig. In de overtuiging dat duurzaam geluk echt bestaat heeft hij een rigoureuze stap genomen door zijn baan op te zeggen. In de periode die volgde kwam hij erachter dat veel van zijn generatiegenoten ook niet gelukkig zijn. Veel Y-ers hebben een ‘is dit alles?’-gevoel. Een ander groot deel zit thuis met een burn-out, bore-out of depressie. Hij was stomverbaasd dat zoveel jongeren niet gelukkig zijn, terwijl de omgeving alle kansen biedt omdat wel te zijn. Deze verbazing heeft geleid tot het schrijven van een boek over generatie Y en gelukkig zijn in de prestatiemaatschappij. In het boek beschrijft hij de spanningsvelden en de oorzaken van die spanningsvelden. Ook geeft hij wetenschappelijke gegronde oplossingen voor zijn generatiegenoten hoe ze met deze spanningsvelden kunnen omgaan. Zijn boek ‘Alles is koek en y in de prestatiemaatschappij – toch?’ verschijnt in het voorjaar van 2017.

  Bekijk de presentatie Zo zorg je voor meer gelukkige Y-ers op de werkvloerop de werkvloer in .pdf.

  www.ceovanjouweigenleven.nl

Partner Workshops

 • A | Inspiring people: Samen werken leuker maken geeft meer resultaat

  inspiring

  Bij Inspiring People werken 'change consultants', verbonden door een en hetzelfde doel: werken leuker maken! In een interactieve workshop konden deelnemers ervaren hoe ze elkaar, op gestructureerde wijze, kunnen inspireren met best practices, oftewel manieren om ‘werken’ samen interessanter, effectiever en vooral leuker te maken!

  De methode biedt organisaties instrumenten om gezamenlijk te werken aan innovatie en leiderschaps-, team- of cultuurontwikkeling. Doordat ieders inbreng en stem telt, creëert deze methode meer draagvlak voor de verandering.

  www.inspiringpeople.com
 • B | 2DaysMood: Werken aan Werkgeluk

  hpbb menno wielhouwerMedewerkers die zich goed voelen en met plezier werken, wie wil dat nou niet? Toch is het in de praktijk vaak lastig te bereiken en te behouden. 2daysmood heeft een product ontwikkeld dat bedrijven helpt om de werkbeleving te meten en op duurzame wijze te verbeteren.
  In de workshop van 2daysmood werden de deelnemers uitgedaagd met verrassende theorie en praktijkvoorbeelden. Ze gingen zelf aan slag met werkgeluk in hun organisatie en dat leverde vele concrete acties en ideeën op.
  Naast Menno Wielhouwer van 2daysmood was Marjon Schumacher, HR Director van Eurail, aanwezig om haar ervaringen te delen over het werken aan werkgeluk met behulp van de toepassing van 2daysmood in haar organisatie.

  Bekijk de presentatie De Waarde Van Het Meten in .pdf.

  www.2daysmood.nl
 • C | Schouten & Nelissen: Verleg je grenzen

  schouten-nelissenIn de workshop deelden Anje-Marijcke Van Boxtel en Jessica van Wingerden (Schouten Global) de meest recente inzichten over geluk en vitaliteit in het werk. De deelnemers konden ervaren hoe medewerkers en management met coaching het beste uit zichzelf en hun teams kunnen halen. Vanuit een schat aan ervaring in zowel topsport als organisaties, deelden Anje-Marijcke en Jessica de fijne kneepjes van het vak om happy en vitaal te blijven, en wat de knelpunten zijn en hoe je die kunt tackelen. In deze interactieve workshop gingen deelnemers met elkaar aan de slag en daagden zij elkaar uit met vragen als ‘Waar kom jij je bed voor uit?'

  Anje-Marijcke is Director Coaching bij Schouten Global en was teamcoach van Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2014-2015.
  Jessica van Wingerden is Director of Research bij Schouten Global en als Research Fellow verbonden aan het Center of Excellence for Positive Organizational Psychology van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

  www.sn.nl
 • D | GrowPromoter: How happy employees make your business Grow!

  hpbb hans schutEnthousiaste medewerkers zijn belangrijk voor organisaties. Ze presteren beter, nemen verantwoordelijkheid, dragen bij aan een positieve sfeer en zijn loyaal. Ze dragen dus bij aan de groei van organisaties. Of het nu om ontwikkeling gaat of omzetgroei, enthousiaste en betrokken medewerkers vervullen hierin een belangrijke rol.

  Maar hoe krijg je enthousiaste medewerkers en misschien nog belangrijker, hoe houd je ze enthousiast? Welke rol kan HR hierin vervullen? Dat kwam allemaal aan bod in de 'talent journey cockpit', waarbij afscheid genomen wordt van traditionele MTO's en Pulsemetingen, gevolgd door actieve opvolging, de sleutel vormen voor succes. Tijdens de workshop beantwoordde Hans Schut vragen over de nieuwe aanpak van compacte meting. 

  Bekijk de presentatie De Kracht Van Compacte Pulsemetingen Op Teamniveau in .pdf.

  www.growpromoter.com
e-max.it: your social media marketing partner