Tijdens Happy People Better Business 2017 kun je kiezen uit 10 verschillende workshops, verdeeld over twee workshopcaroussels. Het onderstaande overzicht wordt de komende tijd verder aangevuld.

Bedrijf Workshops

 • A | Incentro: Als geluk lukt, ben je onverslaanbaar in je markt

  hpbb mathijs kreugelAls geluk lukt, ben je onverslaanbaar in je markt. IT-consultancybedrijf Incentro stelt medewerkergeluk centraal en dat legt ze geen windeieren. Al jaren mag Incentro zich Great Place to Work noemen en realiseert het stevige groei. Incentro bewijst dat het sturen op medewerkergeluk de basis is voor succes. Wil je weten waarom en hoe zij sturen op geluk, wat het oplevert en hoe je zelf aan de slag kan gaan? Kom dan naar de workshop van Mathijs Kreugel, board member bij Incentro.

  Ondernemen zit in het DNA van Incentro en de mensen die er werken barsten van de ambitie. Geluk speelt daarbij een belangrijke rol en dat wordt consequent gemeten. Het resultaat? Ze staan in de top-3 van ‘Great Place to Work’ in Nederland.

  www.incentro.nl
 • B | Guidion: Guidion Gelooft in Geluk

  hpbb guidionMensen die gelukkig zijn zijn succesvoller in hun werk. Dat is de stellige overtuiging van Guidion. En als je binnenkomt bij Guidion is die positieve energie direct voelbaar. Plezier zit gewoon in hun DNA. Er is een open cultuur waar mensen actief werken aan hun eigen ontwikkeling, weinig hiërarchie en veel aandacht voor communicatie. Dat dit alles leidt tot succes, blijkt uit het feit dat de organisatie groeit als kool, de open cultuur is daarvoor de basis. Inmiddels zijn ze de leukste werkplek van Nederland.

  Tijdens de workshop nemen Happiness Officer Ammarai van der Linde (links) en Head of People & Culture Chris Moser je mee naar ‘Pizza, Bier en Vragen’, de kwartaalupdate van de directie en één van de meest succesvolle cultuurelementen binnen Guidion. In een vermakelijke show die inspiratie leent van DWDD wordt er op een open en interactieve manier gesproken over leuke (en minder leuke) ontwikkelingen in het bedrijf. Het onderwerp van deze editie is, natuurlijk, werkgeluk!

  www.werkenbijguidion.nl
 • C | Riksja Travel: Maak fundamentele keuzes en open je potentieel

  riksjaRiksja Travel biedt mensen de reis die hen dichter bij hun bestemming brengt. Maar hoe doen ze dat? En wat voor bedrijf willen ze dan zijn? In het proces om hier te komen, maken ze enerzijds bewuste, rationele keuzes en werken ze anderzijds vanuit het hart en het intuïtie. Tijdens deze workshop leggen Marius Appelman en Nicolien Scholten een aantal dilemma’s op tafel en onderzoeken ze hoe de groep daarmee uit de voeten kan. Verder laten ze je ervaren hoe je je eigen potentieel in kaart kunt brengen.

  In de zestien jaar van haar bestaan heeft Riksja Travel veel eigenzinnige keuzes gemaakt, Deze hebben het bedrijf gevormd. Centraal daarin staat de persoonlijke kracht van de mensen en het openen en doorvoelen van het gezamenlijke potentieel.

  www.riksjatravel.nl
 • D | De Nederlandsche Bank: Hoe werkt Gelukkig Werken in de praktijk?

  dnbDeze workshop wordt gegeven door Pim Claassen (foto links) en Onno Hamburger. Pim is afdelingsmanager Statistiek bij De Nederlandsche Bank. Onno is oprichter van GelukkigWerken.nl en auteur van het gelijknamige boek. Pim en Onno hebben beiden een passie voor geluk. Pim is ervan overtuigd dat er meer is dan Bruto Nationaal Product. Volgens Pim is gelukkig werken zowel prettig voor medewerkers als van groot belang voor een gezonde en wendbare organisatie. Onno ondersteunt al jaren organisaties om gelukkiger te werken. Zowel Pim als Onno zijn nuchtere idealisten. Geïnspireerd door dit thema maar ook gek op praktische en concrete resultaten. Dit komt duidelijk terug in deze workshop. Pim en Onno maken concreet wat gelukkig werken is, hoe je dit kan implementeren op de werkplek en wat dit voor resultaten kan opleveren. Pim gaat dieper in op de rol als leidinggevende binnen het proces van gelukkiger werken. Verder wordt in deze workshop duidelijk waarom gelukkig werken en Agile werken, dat al bij veel bedrijven wordt toegepast, elkaar in de praktijk op een belangrijke manier versterken.

  www.dnb.nl 

Thema Workshops

 • B | Haagse Hogeschool & TPS: Geluk is een werkwoord

  hpbb hhVind jij inspiratie, energie en fun belangrijke elementen in jouw werk? Theo Bosma, docent van de Haagse Hogeschool, doet onderzoek naar geluk en in het bijzonder de gelukkige docent. Hij ziet dat deze elementen van groot belang zijn: geluk op de werkvloer is niet voor niets een hot topic. Op deze dag draagt hij TPS als praktijkcase aan. Sandra van der Laan (TPS) neemt je mee in de wereld van geluk en invulling van the good, the pleasant en the meaningful life. Na het volgen van deze interactieve workshop vol nieuwe inzichten en originele praktijkvoorbeelden heb jij meer inzicht in de stappen die jij zelf kunt maken: het geluk ligt binnen handbereik! 

  www.tpsgroep.nl
  www.dehaagsehogeschool.nl

 • A | The Blue Flamingo: Innovatie en Geluk

  hpbb marjolein van erselGeluk maakt mensen creatiever en daarmee wordt de innovatiekracht van organisaties versterkt. Hoe dat werkt, kun je ervaren in de workshop Innovatie en geluk van Marjolein van Eersel. Tijdens deze workshop staat het proces van design thinking, met de daarbij behorende tools en mindsets centraal.

  Marjolein van Eersel heeft tijdens haar carrière in het bedrijfsleven ervaring opgedaan met het borgen van een innovatiecultuur om te komen tot vernieuwende producten en diensten. Als inspirerende freelance facilitor (o.a. voor THNK) zet ze haar praktijkervaring. Onder de naam The Blue Flamingo helpt zij organisaties innoveren. Net zoals flamingo’s door het eten van garnaler rozer worden, hebben mensen creatieve energie nodig om anders te kunnen denken. Deze creatieve energie biedt zij aan in de vorm van trainingen en workshops.

  www.theblueflamingo.nl
 • C | HappinessBureau: De toekomst van HR: Creëer de beste Employee Experience!

  happinessbureauOrganisaties met gelukkige medewerkers zijn succesvoller, productiever en creatiever. Het verzuim en verloop ligt lager en de organisatie heeft een grotere aantrekkingskracht voor talenten. Wil je aan de slag met gelukkig werken in je organisatie? Zoek je informatie en inspiratie om vanuit HR de best mogelijke ‘employee experience’ te creëren? Neem dan deel aan deze unieke en inspirerende workshop. Tijdens deze anderhalf uur kom je alles te weten over de principes van HR & Happiness@Work, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten, welke HR-instrumenten bijdragen aan Happiness@Work en welke niet en wat de beste (inter)nationale voorbeelden van HR & Happiness@work.

  De workshop wordt gegeven door Gea Peper van het HappinessBureau en Heleen Mes, HR executive.

  www.happinessbureau.nl
 • D | Corporate Rebels: World's Happiest Workplace

  corporaterebelsPim de Morree en Joost Minnaar besloten in 2015 hun baan op te zeggen om op zoek te gaan naar het ultieme recept voor gelukkige werknemers. Als Corporate Rebels reizen zij de wereld over voor gesprekken met hun bedrijfshelden. Ook nemen ze een kijkje in de keuken van organisaties die het geluk van werknemers centraal stellen. Wil je hun avonturen op de voet volgen? Schrijf je dan in voor de Corporate Rebels-blog.

  Alles wat Pim en Joost onderweg leren, delen ze. Tijdens het HPBB-event 2017 delen zij lessen, ervaringen en ontmoetingen van hun zoektocht met de deelnemers. Tijdens hun workshop is er veel ruimte en tijd voor vragen en discussie.

  www.corporate-rebels.com
 • E | Happy Office: The Power of Purpose

  happyofficeHet hebben van een heldere 'purpose' in je leven en in je werk is essentieel voor geluk. Organisaties met een duidelijk doel doen het beter dan organisaties zonder en mensen met een purpose leven langer en zijn gezonder. Het vinden van jouw persoonlijke purpose of organisatiepurpose is alleen niet gemakkelijk. In deze workshop bespreken Maartje Wolff en Fennande van der Meulen wat een betekenisvol doel is en wat de belangrijkste elementen zijn. Daarnaast gaan ze in op de vier stappen om te komen tot een organisatiepurpose en de business daaromheen te bouwen.

  Happy Office helpt organisaties te floreren door te focussen op een organisatiecultuur waarin werkgeluk centraal staat. Ze doen dit zowel bottom up als top down in de vorm van workshops, trainingen en tools. Hun werkwijze is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en meetbaar resultaat.

  www.happyoffice.nl
 • F | Het Nieuwe Beoordelen

  berg parktheaterEen veel gehoord geluid momenteel: schaf het beoordelingsgesprek maar af. De traditionele wijze van old beoordelen, waarin één keer per jaar een eenrichtingsverkeergesprek wordt gevoerd vooral over wat er fout is gegaan, zou out zijn. Niet helemaal waar. De gesprekkencyclus heeft de afgelopen periode namelijk haar waarde bewezen. Maar dit is de tijd van speedboten, niet van mammoettankers. De huidige beoordelingscyclus zal meer moeten aansluiten bij allerlei veranderingen. In de workshop worden vijf uitgangspunten gedeeld voor het voeren van waardevolle gesprekken die bijdragen aan met plezier lerend presteren.

  Na de inleiding over Het Nieuwe Beoordelen volgt een toelichting op het Go Grow Ontwikkelspel. Met deze tool kunnen medewerkers, in gesprek met hun leidinggevende, het beste uit zichzelf halen. Het spel verbetert de dialoog en draagt bij aan persoonlijke verbeterslagen. Met Know, Flow, Glow en Grow krijg je de beste versies van medewerkers en op vele fronten positieve effecten op alle niveaus in de organisatie. Tijdens de workshop is er de gelegenheid om het spel zelf te spelen.

  De workshop wordt gegeven door Jacco van den Berg (Van den Berg Training & Advies, foto links), Marjon Reus en Antonio Philips (Parktheater Eindhoven).

  www.vandenbergtraining.nl  
  www.parktheater.nl
 • G | Zo zorg je voor meer gelukkige Millenials op de werkvloer

  hpbb jasper scholtenJasper Scholten (30) was een typische Y-er of millennial: Ambitieus; wist niet goed wat hij wilde, behalve dat hij alles wel wilde; idealistisch en nooit tevreden. Op papier had hij het fantastisch voor elkaar. Een goede baan, een eigen huis en veel sociale contacten. Toch ontbrak er wat. Zingeving. Jasper kwam er steeds meer achter dat het maatschappelijk succesplaatje niet zijn plaatje was. Hij was niet echt gelukkig. In de overtuiging dat duurzaam geluk echt bestaat heeft hij een rigoureuze stap genomen door zijn baan op te zeggen. In de periode die volgde kwam hij erachter dat veel van zijn generatiegenoten ook niet gelukkig zijn. Veel Y-ers hebben een ‘is dit alles?’ gevoel. Een ander groot deel zit thuis met een burn-out, bore-out of depressie. Hij was stomverbaasd dat zoveel jongeren niet gelukkig zijn, terwijl de omgeving alle kansen biedt omdat wel te zijn. Deze verbazing heeft geleid tot het schrijven van een boek over generatie Y en gelukkig zijn in de prestatiemaatschappij. In het boek beschrijft hij de spanningsvelden en de oorzaken van die spanningsvelden. Ook geeft hij wetenschappelijke gegronde oplossingen voor zijn generatiegenoten hoe ze met deze spanningsvelden kunnen omgaan. Zijn boek ‘Alles is koek en y in de prestatiemaatschappij – toch?’ verschijnt in het voorjaar van 2017.

  www.ceovanjouweigenleven.nl

Partner Workshops

 • A | Inspiring people: Samen werken leuker maken geeft meer resultaat

  inspiring

  Bij Inspiring People werken 'change consultants', verbonden door een en hetzelfde doel: werken leuker maken! In een interactieve workshop ervaren deelnemers hoe ze elkaar, op gestructureerde wijze, kunnen inspireren met best practices, oftewel manieren om ‘werken’ samen interessanter, effectiever en vooral leuker te maken!

  De methode biedt organisaties instrumenten om gezamenlijk te werken aan innovatie en leiderschaps-, team- of cultuurontwikkeling. Doordat ieders inbreng en stem telt, creëert deze methode meer draagvlak voor de verandering.

  www.inspiringpeople.com
 • B | 2DaysMood: Werken aan Werkgeluk

  hpbb menno wielhouwerMedewerkers die zich goed voelen en met plezier werken, wie wil dat nou niet? Toch is het in de praktijk vaak lastig te bereiken en te behouden. 2daysmood heeft een product ontwikkeld dat bedrijven helpt om de werkbeleving te meten en op duurzame wijze te verbeteren.
  In de workshop van 2daysmood word je uitgedaagd met verrassende theorie en praktijkvoorbeelden, maar denk niet dat je achterover kunt blijven zitten. Je gaat zelf aan slag met werkgeluk in jouw organisatie en loopt dan ook gegarandeerd met concrete acties en ideeën naar buiten.
  Naast Menno Wielhouwer van 2daysmood is Marjon Schumacher, HR Director van Eurail, aanwezig om haar ervaringen te delen over het werken aan werkgeluk met behulp van de toepassing van 2daysmood in haar organisatie.

  www.2daysmood.nl
 • C | Schouten & Nelissen: Verleg je grenzen

  schouten-nelissenEen inspirerende en interactieve workshop over het belang van coaching om happy en vitaal te blijven, door Anje-Marijcke Van Boxtel en Jessica van Wingerden (Schouten Global).
  In de workshop delen we de meest recente inzichten over geluk en vitaliteit in het werk en kun je ervaren hoe medewerkers en management met coaching het best uit zichzelf en hun teams kunnen halen. Vanuit een schat aan ervaring in zowel topsport als organisaties, delen we waar de fijne kneepjes van het vak zitten om happy en vitaal te blijven, wat de knelpunten zijn en hoe je die kunt tackelen. In deze interactieve workshop gaan deelnemers met elkaar aan de slag en elkaar uit te dagen met vragen als ‘Waar kom jij je bed voor uit?'

  Anje-Marijcke is Director Coaching bij Schouten Global en was teamcoach van Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2014-2015.
  Jessica van Wingerden is Director of Research bij Schouten Global en als Research Fellow verbonden aan het Center of Excellence for Positive Organizational Psychology van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

  www.sn.nl
 • D | GrowPromoter: How happy employees make your business Grow!

  hpbb hans schutEnthousiaste medewerkers zijn belangrijk voor organisaties. Ze presteren beter, nemen verantwoordelijkheid, dragen bij aan een positieve sfeer en zijn loyaal.
  Ze dragen dus bij aan de groei van organisaties. Of het nu om ontwikkeling gaat of omzetgroei, enthousiaste en betrokken medewerkers vervullen hierin een belangrijke rol.

  Maar hoe krijg je enthousiaste medewerkers en misschien nog belangrijker, hoe houd je ze enthousiast? Welke rol kan HR hierin vervullen? Dat komt allemaal aan bod in de talent journey cockpit, waarbij afscheid genomen wordt van traditionele MTO's maar Pulse metingen gevolgd door actieve opvolging de sleutel vormen voor succes.

  In deze workshop leer je meer over de nieuwe aanpak van compacte meting, waar veel organisaties op overstappen. Hans Schut beantwoordt vragen over dit onderwerp en biedt de oplossing voor dit probleem.

  www.growpromoter.com
e-max.it: your social media marketing partner